Eigen Engineering

Twentse Nuchterheid

Van A tot Z begeleiding

Snelle Levertijden

Dosatron vloeistof doseerpompen

Ongecompliceerd superieur.

Dosatron wateraangedreven pompen behoren zonder twijfel tot de top als het gaat om doseerpompen op de markt. Wat hen onderscheidt, is dat ze geen elektriciteit nodig hebben; ze werken puur op basis van waterdoorstroming. Dit betekent dat ze altijd een consistent percentage doseren, ongeacht de waterdruk en doorstromingssnelheid. Binnen de TalentGroep Twente hebben wij het voorrecht om de twee importeurs voor Nederland te zijn van deze uitzonderlijke pompen.

Hoe werkt de Dosatron?

Hydraulische aandrijving: De aandrijfzuiger wordt in beweging gebracht door de waterdruk en kan zijn beweging omkeren dankzij een ingenieus kleppensysteem. Elke cyclus van de zuiger komt overeen met een specifiek watervolume dat door de pomp stroomt (aandrijfvolume). De snelheid van de aandrijving verandert evenredig met de waterdoorstroming. Kortom, de doseerpomp werkt volumetrisch en nauwkeurig.

Het doseergedeelte: De doseerzuiger wordt aangedreven door de aandrijfzuiger en injecteert voortdurend een vast productvolume (dit volume kan worden ingesteld op de behuizing van de Dosatron). De hoeveelheid product die wordt geïnjecteerd, komt overeen met het watervolume dat door het aandrijfgedeelte stroomt. Dit ingenieuze werkingsprincipe garandeert een constante dosering, ongeacht variaties in waterdoorstroming en -druk. Met andere woorden, de hoeveelheid geïnjecteerd product is altijd in verhouding tot het waterdebiet.

Lastig verhaal? Dit zijn de mogelijkheden.

D3RE2

Eenvoudig doseren tot 3m3/h! Bijvoegen van middel van 0,2 tot 2.0%. De all-rounder voor meststoffen en voedingsstoffen!

D3RE10

Eenvoudig doseren tot 3m3/h! Bijvoegen van middel van 1,0 tot 10.0%. De all-rounder voor snij-olie en toevoegins middelen. 

D25RE2

Eenvoudig doseren tot 2.5m3/h! Bijvoegen van middel van 0,2 tot 2.0%. De all-rounder voor in de stallen. 

D3RE10 Viscose

Eenvoudig doseren tot 3m3/h! Bijvoegen van middel van 1.0 tot 10.0%. De all-rounder voor dikke vloeistoffen.

D8RE2

Eenvoudig doseren tot 8m3/h! Bijvoegen van middel van 0,2 tot 2.0%. De all-rounder meststoffen en voedingsstoffen.

D20

Eenvoudig doseren tot wel 20m3/h! Bijvoegen van middel van 0,2 tot 2.0%. De all-rounder voor open teelt meststoffen.