Eigen Engineering

Twentse Nuchterheid

Van A tot Z begeleiding

Snelle Levertijden

Dripster.
Het paradepaardje in de landbouw.

Dripsters zijn complete computergestuurde pompsets.

Het brein van een goed functionerend systeem is een zelfdenkende pompset. De Dripster is een complete productgroep aan systeempompen waarin alles is voorbereid. Simpelweg de zuig en persslang aansluiten is voldoende om te druppelen!

Met de Dripster pompset bespaar je tot 90% op water en arbeid. De Dripster heeft een ingebouwde computer die (wanneer gewenst) reageert op de vochtspanning in de grond. 

Elke Dripster is overal ter wereld te benaderen via het internet, en zodoende overal ter wereld aan/uit te zetten. Druppelen middels te Dripster is slechts een simpele druk op de knop.

dripster

Dripster S - Universele slimme pompbesturing

De Dripster S is een universele pompbesturing met leidingwerk van 63mm. Geschikt voor pompen tot maximaal 30m3/h.

De Dripster S is voorzien van slimme besturing voor het bedienen en regelen van druppelsystemen op afstand. Ook kan er op de Dripster S een weerstation worden aangesloten.

Filtratie en drie sectiekleppen zijn aanwezig. Aansluitingen allemaal in 2” BSP binnendraad.

Dripster M - Compleet verplaatsbaar systeem

De Dripster M is een compleet verplaatsbaar pompsysteem met alle slimmigheden ingebouwd die denkbaar zijn voor een druppelsysteem. Door gebruik te maken van artificial intelligence wordt het beregening-plan optimaal afgestemd op het perceel. De Dripster M is beschikbaar in een netstroom variant, een zonne-energie variant en een variant op generator.

Het frame is eenvoudig te verplaatsen met de 3-punts hefinrichting (CAT 2 en CAT3) en palletvorken (koker 140×70).

Dripster L - Compleet verplaatsbaar systeem

De M is geschikt voor maximaal 12 hectare, de L is geschikt voor maximaal 32 hectare. Afhankelijk van het gewas. Standaard worden de complete pompframes geleverd met een stekker. Optioneel is zonne-energie (alleen bij de M) of een generator een optie.

Het frame is eenvoudig te verplaatsen met de 3-punts hefinrichting (CAT 2 en CAT3) en palletvorken (koker 140×70).

Previous
Next

Modulair.
Dat is win-win

Al onze Dripster M en L modellen worden modulair uitgebouwd. Ook na aankoop is deze variant altijd nog uit te bouwen met opties. 

A: De basisvariant (op netstroom) waarin alles is verwerkt om efficiënt te kunnen druppelen. Deze module bestaat onder andere uit de pomp, filters, watermeter en vier sectiekleppen. Aansluitingen op deze module naar het leidingwerk zijn in Storz met een nokafstand van 81.

B: Module B is de uitbereidingsmodule waarin een generator (of bij solar) de accu’s worden geplaatst. Deze module is op elke basisunit (ook naderhand) aan te sluiten.

 

C: Module C bestaat uit twee zonnepanelen, die verbonden worden met het accupakket dat beschikbaar is in Module B. Dit solar-dak kan bovenop het frame geklikt worden, maar kan ook ergens verderop in het veld gemonteerd worden.C: Module C bestaat uit twee zonnepanelen, die verbonden worden met het accupakket dat beschikbaar is in Module B. Dit solar-dak kan bovenop het frame geklikt worden, maar kan ook ergens verderop in het veld gemonteerd worden.

Zonne-energie.

Druppelen doen we doorgaans in de zomer. Gedurende de zomerperiode val er (de afgelopen jaren) nagenoeg geen natuurlijk neerslag. Kunstmatig beregenen wordt al snel een vereiste. 

Druppelleidingen bemoedigen pompen die niet veel druk leveren. Het maximale wat op een druppelleiding mag staan qua druk is 0,7 bar. Een druppelsysteem leent zich dus prima voor een zonne-energie aangedreven pomp.  

Slimme generator.

Wanneer zonne-energie geen uitkomst biedt, of er te frequent gedruppeld dient te worden is er de mogelijkheid om een generator aan te sluiten op een Dripster. De generator wordt gemonteerd aan het frame.

Deze slimme generator is zelf-startend, dus hoeft niet meer met een trekkoord aangetrokken te worden. Daarnaast is de generator voorzien van enkele slimme sensoren zoals een laag-oliepeil sensor. 

IoT besturing

Elke Dripster M of L is voorzien van een Solar Switch by Spherag. Dit kleine apparaat maakt het mogelijk om overal ter wereld het pompsysteem in en uit te kunnen schakelen. 

Het platform van Spherag is voorzien van slimmigheden zoals AI en Sattalite Mapping. Middels satellietbeelden houdt de Solar Switch de groei van het gewas bij. 

Ook benieuwd?

Ook benieuwd hoe wij met druppelirrigatie jouw teelt naar een hoger plan tillen? We denken geheel vrijblijvend graag mee met je. Jouw waterprobleem, is onze passie!