Eigen Engineering

Twentse Nuchterheid

Van A tot Z begeleiding

Snelle Levertijden

Dripster.
Het paradepaardje in de landbouw.

Dripsters zijn dé complete, geavanceerde pompsets die volledig computergestuurd zijn

Het kloppende hart van een goed functionerend irrigatiesysteem is een intelligente pompset, en dat is precies waar de Dripster om bekend staat. Met deze innovatieve productgroep aan systeempompen is alles tot in de puntjes voorbereid. Het is zo eenvoudig als het aansluiten van de zuig- en persslang om te kunnen genieten van efficiënte druppelirrigatie!

De Dripster pompset biedt een indrukwekkende besparing van maar liefst tot 90% op water en arbeidskosten. Dankzij de ingebouwde computer reageert de Dripster op de vochtspanning in de grond, waardoor de juiste hoeveelheid water precies op het juiste moment wordt afgegeven aan de planten.

Wat de Dripster nog meer onderscheidt, is de mogelijkheid om het systeem vanaf elke locatie ter wereld te beheren via internet. Met een simpele druk op de knop kunnen gebruikers overal ter wereld het druppelirrigatiesysteem aan- of uitzetten. Gemak en controle liggen letterlijk binnen handbereik met de Dripster!

dripster

Dripster S - Universele slimme pompbesturing

De Dripster S is een veelzijdige pompbesturing met leidingwerk van 63 mm, perfect geschikt voor pompen met een maximale capaciteit van 30 m3/h.

Met zijn slimme besturingssysteem stelt de Dripster S u in staat om druppelirrigatiesystemen op afstand te bedienen en te regelen. Bovendien biedt deze geavanceerde unit de mogelijkheid om een weerstation aan te sluiten, waardoor u nog meer controle heeft over de irrigatie en kunt reageren op veranderende weersomstandigheden.

De Dripster S wordt geleverd met ingebouwde filtratie en drie sectiekleppen, waardoor u verzekerd bent van een efficiënte en betrouwbare werking. Alle aansluitingen zijn uitgevoerd in 2″ BSP binnendraad, wat zorgt voor een stevige en lekvrije verbinding.

 

Dripster M - Compleet verplaatsbaar systeem

De Dripster M is een indrukwekkend en compleet verplaatsbaar pompsysteem, voorzien van alle slimme functies die denkbaar zijn voor een druppelirrigatiesysteem. Wat de Dripster M echt uniek maakt, is het gebruik van artificial intelligence (AI) om het beregeningsplan optimaal af te stemmen op het specifieke perceel. Dit zorgt voor een geavanceerde en nauwkeurige irrigatie, waardoor uw gewassen optimaal gedijen.

De Dripster M biedt flexibiliteit in energievoorziening en is beschikbaar in verschillende varianten, namelijk een netstroom variant, een zonne-energie variant en een variant die werkt op een generator. Dit betekent dat u de Dripster M kunt afstemmen op de beschikbare energiebron op uw locatie, waardoor u altijd verzekerd bent van een betrouwbare en efficiënte werking.

Het frame van de Dripster M is ontworpen voor gebruiksgemak en mobiliteit. Met de 3-punts hefinrichting (CAT 2 en CAT3) en palletvorken (koker 140×70) is het frame eenvoudig te verplaatsen. Dit maakt de Dripster M bijzonder flexibel en geschikt voor verschillende locaties binnen uw landbouw- of akkerbouwgebied.

Dripster L - Compleet verplaatsbaar systeem

De Dripster M is ideaal voor percelen tot maximaal 12 hectare, terwijl de Dripster L geschikt is voor grotere gebieden tot 32 hectare, afhankelijk van het gewas dat u teelt. Beide varianten bieden de mogelijkheid om het beregeningssysteem nauwkeurig aan te passen aan uw specifieke behoeften.

De complete pompframes worden standaard geleverd met een stekker, wat zorgt voor een eenvoudige en directe aansluiting op het stroomnet. Daarnaast heeft u de keuze om te kiezen voor een optionele zonne-energievoorziening, maar dit is alleen beschikbaar voor de Dripster M. Deze duurzame optie biedt een onafhankelijke en milieuvriendelijke energiebron voor uw irrigatiesysteem. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een generator, afhankelijk van uw locatie en energiebehoeften.

Of u nu kiest voor de Dripster M of L, beide varianten bieden geavanceerde mogelijkheden om uw irrigatiebeheer te optimaliseren en te voldoen aan de specifieke eisen van uw gewassen en land. Met de eenvoudige verplaatsbaarheid van het frame, de verschillende energieopties en de schaalbaarheid naar verschillende perceelgroottes, is de Dripster een betrouwbare en flexibele oplossing voor druppelirrigatie. U bent verzekerd van een efficiënt en effectief irrigatiesysteem dat uw gewassen laat floreren, ongeacht de omvang van uw agrarische activiteiten.

Previous
Next

Modulair.
Dat is win-win

Bij Water4All bieden we flexibele en modulaire opties voor zowel onze Dripster M als Dripster L modellen. We begrijpen dat uw behoeften kunnen veranderen en dat u misschien meer functionaliteiten wilt toevoegen na de aankoop. Daarom zijn al onze modellen modulair uitgebouwd, zodat u altijd de mogelijkheid heeft om uw systeem uit te breiden met extra opties.

A: Onze basisvariant is ontworpen om efficiënt druppelirrigatie mogelijk te maken, en dit model werkt op netstroom. Het omvat alle essentiële componenten, zoals de pomp, filters, watermeter en vier sectiekleppen. De aansluitingen van deze module naar het leidingwerk zijn uitgevoerd in Storz met een nokafstand van 81.

B: Module B is onze uitbreidingsmodule, waarin een generator (of bij een solar variant) en accu’s kunnen worden geplaatst. Deze module kan op elke basisunit worden aangesloten, ook nadat u al een basisvariant heeft aangeschaft. Dit biedt u de mogelijkheid om uw systeem te upgraden en aan te passen aan uw specifieke wensen en energiebehoeften.

C: Module C is een innovatief solar-dak dat bestaat uit twee zonnepanelen, die naadloos worden verbonden met het accupakket van Module B. Met deze duurzame en milieuvriendelijke optie kunt u profiteren van zonne-energie om uw Dripster M of Dripster L van stroom te voorzien. Het solar-dak kan eenvoudig bovenop het frame van het irrigatiesysteem worden geklikt, maar biedt ook de flexibiliteit om ergens verderop in het veld te worden gemonteerd.

Door gebruik te maken van zonne-energie, maakt Module C uw druppelirrigatiesysteem nog onafhankelijker en energiezuiniger. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie, die wordt opgeslagen in het accupakket van Module B. Dit stelt u in staat om uw irrigatiesysteem te laten draaien op groene en hernieuwbare energie, zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet of een generator.

Het plaatsen van het solar-dak op het frame van de Dripster M of Dripster L is een moeiteloze en efficiënte manier om zonne-energie te benutten voor uw irrigatiebehoeften. Maar als u de voorkeur geeft aan een andere locatie in het veld, biedt Module C ook deze mogelijkheid. Hierdoor heeft u de vrijheid om het solar-dak optimaal te positioneren op basis van de zonnestand en de specifieke eisen van uw landbouw- of akkerbouwgebied.

Met Module C voegt u een duurzame en slimme oplossing toe aan uw Dripster systeem. U maakt optimaal gebruik van de kracht van de zon, terwijl u profiteert van een efficiënte en autonome irrigatie. Maak uw Dripster M of Dripster L nog completer met het innovatieve solar-dak van Module C en draag bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Zonne-energie.

In de zomer, wanneer natuurlijke neerslag vaak schaars is, wordt druppelirrigatie een cruciale methode om gewassen van voldoende water te voorzien. Traditionele beregeningssystemen vereisen vaak hogere druk, maar druppelirrigatie is anders. Druppelleidingen hebben een maximale druk van ongeveer 0,7 bar nodig, wat hen bij uitstek geschikt maakt voor zonne-energie aangedreven pompen.

Het gebruik van zonne-energie voor druppelirrigatie heeft talrijke voordelen. Allereerst is het een duurzame en milieuvriendelijke energiebron, waardoor u uw gewassen op een eco-vriendelijke manier kunt bevloeien. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor u kunt profiteren van een onafhankelijke en hernieuwbare energiebron.

Daarnaast biedt zonne-energie aangedreven druppelirrigatie meer flexibiliteit, vooral op afgelegen locaties zonder toegang tot het elektriciteitsnet. U kunt het irrigatiesysteem strategisch plaatsen waar het het meest nodig is, zonder beperkingen van netstroom.

De combinatie van druppelirrigatie en zonne-energie aangedreven pompen resulteert in nauwkeurige en efficiënte bevloeiing van uw gewassen. Dit bevordert niet alleen een gezonde groei, maar vermindert ook water- en energieverspilling, waardoor u uw landbouwpraktijken verduurzaamt.

Slimme generator.

Wanneer zonne-energie niet voldoende is voor de gewenste irrigatie of er een frequentere druppelbevloeiing vereist is, biedt de Dripster een handige oplossing door een generator aan te sluiten. De generator wordt naadloos gemonteerd op het frame van het irrigatiesysteem.

De slimme generator is uiterst gebruiksvriendelijk dankzij het zelf-startende mechanisme, waardoor het niet langer nodig is om met een trekkoord te starten. Met een simpele druk op de knop komt de generator moeiteloos op gang.

Bovendien is de generator voorzien van slimme sensoren, zoals een laag-oliepeil sensor, die de functionaliteit en veiligheid van het systeem optimaliseren. Dit houdt in dat de generator automatisch reageert en u waarschuwt wanneer het olieniveau te laag is, zodat u tijdig onderhoud kunt uitvoeren en eventuele storingen kunt voorkomen.

IoT besturing

Elke Dripster M of L is voorzien van een Solar Switch by Spherag. Dit kleine apparaat maakt het mogelijk om overal ter wereld het pompsysteem in en uit te kunnen schakelen. 

Het platform van Spherag is voorzien van slimmigheden zoals AI en Sattalite Mapping. Middels satellietbeelden houdt de Solar Switch de groei van het gewas bij. 

Ook benieuwd?

Ook benieuwd hoe wij met druppelirrigatie jouw teelt naar een hoger plan tillen? We denken geheel vrijblijvend graag mee met je. Jouw waterprobleem, is onze passie!