Eigen Engineering

Twentse Nuchterheid

Van A tot Z begeleiding

Snelle Levertijden

Sportveld beregening.

Beregening voor sportparken en sportvelden

Het behouden van sportvelden in topconditie is van essentieel belang om optimale speelomstandigheden te bieden. Het beregenen van sportvelden is een cruciale taak om ervoor te zorgen dat het gras gezond en groen blijft. Wanneer dit handmatig moet gebeuren met behulp van een kleine beregeningshaspel, vergt het veel inzet van vrijwilligers en is het tijdsintensief.

Daarom is het gebruik van een automatische beregeningsinstallatie een game-changer. Deze geautomatiseerde installatie neemt al het werk uit handen en zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige beregening van het sportveld. Met zo’n geautomatiseerde installatie kunnen vrijwilligers hun tijd beter besteden aan andere belangrijke taken, terwijl het sportveld toch de broodnodige zorg krijgt.

Beregenen van gras maar ook kunstgras!

Dat het droger wordt blijkt al maar weer duidelijk te zijn. Beregenen wordt dan dus ook een essentiele taak op een sportveld. Naast het beregenen van gras wordt kunstgras ook beregend. Dit zorgt voor een koelere mat en een betere balcirculatie. De kans op blessures bij spelers neemt daarom af. 

Het meest wenselijke is een ondergrondse installatie met pop-up sproeiers. De sproeiers worden verzonken, enkele centimeters onder het maaiveld, gemonteerd. Tijdens het spelen heeft niemand last van de sproeiers, zodra er druk op de leiding komt komen de sproeiers 10cm ophoog. De normale veld activiteiten kunnen daarom gewoon blijven doorgaan, niets ten koste van het beregeningsysteem. Het gebruiksgemak van zo’n systeem is erg hoog, alles ligt altijd kan-klaar om de sproeien. Het slepen met haspels is niet meer nodig, slechts een druk op de knop van de computer.

Sleufloos aanleggen, geen veldschade

De leidingen in het voetbalveld leggen we sleufloos aan met een Vermeer LM42 machine. Op deze manier wordt er geen schade gemaakt aan het veld en is het veld snel weer te bespelen. Alleen op de plekken waar de sproeiers gemonteerd moeten worden dient een klein gat gespit te worden. 

sleufloos leiding trekken

Pop-up sproeiers

Pop-up sproeiers komen omhoog zodra er waterdruk is, valt de druk weg dan is de sproeier ook verdwenen. Niemand die er last van heeft, maar wel altijd beschikbaar wanneer je het nodig hebt!